Bezár

Hírek

webcover

Tudnivalók a pótfelvételiről

Tudnivalók a pótfelvételiről

2024. július 30.
1 perc

A pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. Jelentkezni kizárólag az E-felvételiben lehet, legkésőbb 2024. augusztus 7-ig.

Jelentkezni - július 30-tól - kizárólag az E-felvételi rendszerében lehet, Ügyfélkapus azonosítás után, egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít).


A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek:

akik egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be az általános felvételi eljárás során;

akik az általános felvételi eljárásban nem nyújtottak be jelentkezést.


A tanárképzésre jelentkezőknek javasoljuk, hogy tanulmányozzák át az ezzel kapcsolatos, frissített közleményt is.


A jelentkezés menete

Az E-felvételi űrlapok kitöltésére 2024. augusztus 7-én éjfélig van lehetőség.

A jelentkezési űrlapok kitöltésével egy időben, 2024. augusztus 7-én éjfélig le is kell zárni (hitelesíteni) a jelentkezést.


A jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges, valamint az intézmények által kért dokumentumokat a jelentkezési kérelemmel egyidejűleg kell feltölteni (2024. augusztus 7-ig)!

Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!


Forrás: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/potfelveteli_2024_meghirdetesek

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek