Bezár

Hírek

foep_nappal

SZTE Innovációs Díj 2024 pályázati felhívás

SZTE Innovációs Díj 2024 pályázati felhívás

2024. június 19.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem Tudományos és Innovációs Rektorhelyettese pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Innovációs Díj elnyerésére.

1. A Pályázat célja:

Az egyetem azon dolgozóinak, kutatóinak, valamint hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő munkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból vagy az Egyetem működési folyamataiban hasznosítható lehet.

Szellemi alkotás: az az alkotás, amely alkalmas arra, hogy szerzői jogvédelem, illetve az a műszaki megoldás, amely alkalmas arra, hogy iparjogvédelmi oltalom (szabadalom, használati mintaoltalom, növényfajta-oltalom, formatervezési mintaoltalom, topográfiaoltalom) tárgyát képezze, valamint a know-how.



2. Kategóriák:

„leginnovatívabb hallgatói munkáért”

„leginnovatívabb PhD munkáért”

„leginnovatívabb kutatómunkáért az élettelen természettudományok területén”

„leginnovatívabb kutatómunkáért az élő természettudományok területén”

„leginnovatívabb kutatómunkáért a humán- vagy társadalomtudományok területén”

„leginnovatívabb munkáért az egészségügyi fejlesztések területén”

„leginnovatívabb munkáért a szervezeti innováció területén”



3. Pályázni lehet:

(PhD és hallgatói, TDK munka esetén is) bármilyen területen olyan új, innovatív megoldással, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból vagy az Egyetem működési folyamataiban hasznosítható lehet

egyénileg, PhD és TDK munka esetén a témavezető jóváhagyásával.



4. Pályázók köre:

„Leginnovatívabb hallgatói munkáért”: pályázhatnak a Szegedi Tudományegyetemmel hallgatói jogviszonyban álló hallgatók vagy hallgatói közösségek, akik innovatív termék, szolgáltatás létrehozásán dolgoznak saját innovatív ötletük alapján vagy TDK munkájukkal témavezetőjük jóváhagyásával.[1]

„Leginnovatívabb PhD munkáért”: pályázhatnak a témavezetőjük jóváhagyásával1 a Szegedi Tudományegyetem doktorandusz hallgatói, doktorjelöltjei, továbbá témavezetőjük jóváhagyásával1 azok a PhD fokozattal rendelkezők, akik a pályázat benyújtásának évében, vagy az azt megelőző évben védték meg értekezésüket.

„Leginnovatívabb kutatómunkáért élettelen természettudományok területén”: pályázhatnak azok a Szegedi Tudományegyetemen foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkező személyek vagy e személyekből álló olyan kutató közösségek, amelyek az élettelen természettudományok területén kutatómunkában vesznek részt, vagy e terület innovatív termékének létrehozásában közreműködtek.

„Leginnovatívabb kutatómunkáért az élő természettudományok területén”: pályázhatnak azok a Szegedi Tudományegyetemen foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkező személyek vagy e személyekből álló olyan kutató közösségek, amelyek az élő természettudományok területén kutatómunkában vesznek részt, vagy e terület innovatív termékének létrehozásában közreműködtek.

„Leginnovatívabb kutatómunkáért a humán- vagy társadalomtudományok területén”: pályázhatnak azok a Szegedi Tudományegyetemen foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkező személyek vagy e személyekből álló olyan kutató közösségek, amelyek a humán- vagy társadalomtudományok területén kutatómunkában vesznek részt, vagy e terület innovatív termékének létrehozásában közreműködtek.

„Leginnovatívabb munkáért egészségügyi fejlesztések területén” pályázhatnak azok a Szegedi Tudományegyetemen foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkező személyek vagy e személyekből álló olyan közösségek, amelyek az egészségtudományok területén kutató, betegellátó munkában vesznek részt, vagy e terület innovatív termékének, szolgáltatásának létrehozásában közreműködtek.

„Leginnovatívabb munkáért a szervezeti innováció területén” pályázhatnak azok a Szegedi Tudományegyetemen foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkező személyek vagy e személyekből álló közösségek, akik egyetemi munkájukhoz kapcsolódóan az Egyetem gyakorlatába a munka szervezésével, irányításával kapcsolatos folyamatokban és menedzsment-rendszerekben vagy munkahelyi szervezetben új szervezeti struktúrákat, új működési eljárást hoztak létre vagy innovatív megoldást alkottak meg, amely szellemi alkotásnak minősül.

Amennyiben a pályázat tárgyát képező szellemi alkotás több jogosult tevékenységének eredménye, több jogosult szellemi alkotása, a pályázat kizárólag valamennyi feltaláló/alkotó által együttesen nyújtható be az alkotói részarányok megjelölésével. Ennek hiányában a pályázat formai hiba miatt elutasításra kerül.


7. A pályázat benyújtásának formai követelményei:

A pályázatokat az inno@szte.hu email címre 2024. július 1. (hétfő) 16:00 óráig kérjük benyújtani. A tárgy mezőbe kérjük beírni az „INNO24” megjelölést. A pályázati anyagot kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani, összesen két pdf formátumú dokumentum csatolásával:

Az alábbi dokumentumok teljes körű benyújtása jelenti a formai követelmények teljesítését:

1. Kitöltött „Pályázati sablon” című dokumentum, pdf formátumban.

A sablon feltöltéséhez segítséget nyújt a „Pályázói segédlet” című dokumentum, valamint a bírálati szempontokat részletesen tartalmazó „Pályázatok bírálatának feltételei és szempontjai” című dokumentum.


A forrás és további információért kattints IDE

Egymillió forintra emelkedett az SZTE Innovációs Díj összege

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek