Bezár

Hírek

53191451234_8d4a061e02_o

KÖN-séta a JGYPK épületeiben - Fotógalériával

KÖN-séta a JGYPK épületeiben - Fotógalériával

2023. szeptember 17.
1 perc

A Jubileumi Tanév rendezvényeihez kapcsolódott az idei KÖN séta, amelyet minden évben hagyományosan a Művelődéstudományi Tanszék Közösségszervező BA szakos hallgatói szerveznek. 

Screenshot_2023-09-18_at_9.12.18

2023-ban a KÖN európai és országos tematikája éppúgy, mint a kari jubileumi rendezvénysorozata a múlt értékeire hívják fel a figyelmet, ezt tükrözi a KÖN szlogenje is: „Műemlékeink, történeti értékeink velünk élnek”. 

Erre hangolódva szeptember 16-án délután JUGYU-sétára hívták a hallgatók az érdeklődőket. A séta során bemutatták a főépületben található Kartörténeti Gyűjteményt, a Tankönyvmúzeumot és az Interaktív Természetismereti Tudástárt, mint egyedi, különleges értékeket. A rendezvény a kar Hattyas sori kampuszán folytatódott a Trefort Parkban, ahol megtekintették a közelmúltban felavatott Trefort szobrot, hallhattak a kultuszminiszter legfontosabb munkáiról, és vendégük volt a szobor alkotója is. Brzózka Marek szobrászművész a műalkotás születéséről, kivitelezéséről mesélt érdekességeket a kíváncsi közönségnek. A séta utolsó állomásaként a látogatók az Óvodapedagógus-képző Tanszéken található, tavaly átadott Óvodatörténeti kiállítást tekinthették meg.

KÖN séta a JGYPK épületeiben 2023

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek